TUZLARIJE - BILTEN TK

10.01.2017.
Nastavak aktivnosti na suzbijanju nelegalnog prijevoza putnika
Dana 10.01.2017. godine u prostorijama Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK upriličen je sastanak predstavnika Ministarstva sa predstavnicima taksi prijevoznika sa područja općine Banovići.

Tuzlarije


Sastanku su prisustvovali ministar Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK g-din Mirsad Gluhić i pomoćnik ministra za saobraćaj g-din Nenad Lukanović, te predstavnici taksi prijevoznika općine Banovići, samostalni taksi prijevoznici: Sejdinović Isak, Žunić Enes i Bešić Ramiz.

Sastanak su inicirali predstavnici taksi prijevoznika sa područja općine Banovići sa ciljem rješavanja problema nelegalnog prijevoza putnika na području općine Banovići koji se u najvećoj mjeri ogleda u nelegalnom prijevozu putnika kombi vozilima koji je izražen na prostoru ove općine.

Takođe, predstavnici samostalnih taksi prijevoznika su istakli i problem nedovoljno uređenih i saobraćajnom signalizacijom neadekvatno obilježenih taksi stajališta na području općine.

Predstavnici Ministarstva su istaknuli da se problem nelegalnog prijevoza na području TK mora rješavati multidisciplinarno, odnosno u rješavanju navednog problema težište aktivnosti mora biti na kontrolnim organima (Kantonalna uprava za inspekcijske poslove TK i Ministarstvo unutrašnjih poslova TK), ali značajnu ulogu moraju uzeti i druge institucije odnosno Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK kao i nadležne općinske/gradska službe zadužene za oblast saobraćaja.

U tom smislu od strane predstavnika Ministarstva najavljen je i skori početak distribucije dopunskih taksi oznaka za 2017. godinu za sve taksi prijevoznika na području Tuzlanskog kantona kao i nastavak aktivnosti na suzbijanju nelegalnog rada u oblasti prijevoza putnika, a naročito u oblasti taksi prijevoza, kako bi omogućili legalnim taksi prijevoznicima ambijent u kojem mogu nesmetano obavljati djelatnost taksi prijevoza, a što je u korelaciji i sa usvojenim smjernicama i zaključcima Vlade TK.

Priredio(la): Vlada TK