TUZLARIJE - BILTEN TK

09.11.2016.
Svečano otvorena rekonstruisana dionica puta R-460 na području Gradačca
Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem svečano je danas pustila u promet rekonstruisanu dionicu regionalnog puta R-460 Gračanica-Bukva-Doborovci-Srnice na području općine Gradačac.

Tuzlarije


JU Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona je za rekonstrukciju ove 500 metara duge dionice izdvojila oko 330.000 KM.

"Mi smo na početku ove građevinske sezone najavili da će Tuzlanski kanton, kada je u pitanju mreža regionalnih puteva, biti jedno veliko gradilište. Otvaranja brojnih rekonstruisanih dionica regionalnih puteva, kojima svjedočimo ovih dana, to i potvrđuju. Ovaj putni pravac je veoma važan za spajanje Gradačca i Gračanice, i mi već možemo najaviti da smo i u narednoj godini planirali nastavak rekonstrukcije ove regionalne ceste", rekao je premijer Gutić i akcentirao da Vlada i Direkcija provode reviziju mreže regionalnih putnih pravaca.

"Revizijom želimo one putne pravce koji ne vode nigdje i nikamo, izuzev do nekih privatnih posjeda i sl., a koje je do sada održavala naša Direkcija regionalnih cesta, vratiti na nivo lokalnih cesta i time osloboditi dio novčanih sredstava, te ga usmjeriti u rekonstrukciju i održavanje regionalnih putnih pravaca koji povezuju centre u Tuzlanskom kantonu" rekao je premijer Gutić ističući da je kvalitetna putna komunikacija između općina u Tuzlanskom kantonu glavni preduslov za brži, kvalitetniji i sigurniji promet roba i usluga, a time i generalno razvoj privrede našeg kraja.

Tuzlarije


Osim premijera Gutića i direktora Direkcije Agana Delibajrića, današnjoj svečanosti prisustvovali su ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić, ministar finansija TK Jakub Suljkanović, ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić.

Priredio(la): Vlada TK