TUZLARIJE - BILTEN TK

01.12.2016.
Predstavnici HKD ´Napredak´ posjetili premijera Tuzlanskog kantona
Kako bi se zahvalili Vladi Tuzlanskog kantona za dosadanju saradnju i podršku, predstavnici Hrvatskog kulturno – umjetničkog društva Napredak posjetili su danas premijera Tuzlanskog kantona Begu Gutića.

Tuzlarije


Ovom prilikom premijer je predstavnike Napretka obavijestio da će Vlada na narednoj sjednici, shodno obećanju tokom nedavne posjete premijera i konzula Republike Hrvatske u BiH Ivana Bandića mjesnoj zajednici Drijenča, usmjeriti 100.000 KM za rekonstrukciju puta Drijenča – Obodnica – Tuzla. Rekonstrukcija ovog puta u mnogome će olakšati svakodnevni život mještana ovog područja, istakli su predstavnici HKD Napredak.

Također, danas je bilo govora i o izgradnji Hrvatskog kulturnog centra u Tuzli. Premijer Gutić je istakao da je Vlada i do sada podržavala izgradnju ovog kulturnog centra te da će podrška biti nastavljena i u narednom periodu.

Tuzlarije


Nakon sastanka gvardijan Franjevačkog samostana i Crkve Sv. Petra i Pavla u Tuzli fra. Mario Divković i predsjednik HKD Napredak Tuzla Nikola Čiča su premijeru Gutiću, kao vid zahvalnosti za dosadašnju podršku, uručili umjetničku sliku, djelo umjetnika fra Perice Vidića, čijoj je izložbi premijer u ime Vlade Kantona nedavno prisustvovao.

Priredio(la): Vlada TK