TUZLARIJE - BILTEN TK

21.12.2016.
Radionica ˝Poduzetništvo i obrazovanje u funkciji novog zapošljavanja˝
Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona u srijedu 21.12.2016. godine organiziralo je diskusionu radionicu pod nazivom "Poduzetništvo i obrazovanje u funkciji novog zapošljavanja" koja je ujedno bila i zvanična ceremonija završetka obilježavanja Globalne sedmice poduzetništva u Tuzlanskom kantonu.

Tuzlarije


Tokom diskusione radionice prezentirane su aktivnosti sprovedene u okviru obilježavanja Globalne sedmice poduzetništva u Tuzlanskom kantonu, mogućnosti i efekti poduzetničkog obrazovanja u stručnim školama, primjeri uspješne saradnje i mogućnosti unapređenja saradnje stručnih škola i privrednih subjekata u obavljanju praktične nastave te nivo zastupljenosti poduzetništva u nastavnim planovima i programima srednjih škola na području Tuzlanskog kantona.

Zaključci diskusione radionice biti će proslijeđeni relevantnim subjektima i institucijama te biti osnova za kreiranje inicijative usmjerene na uvođenje poduzetništva u srednje škole Tuzlanskog kantona.

Inače, u sklopu obilježavanja Globalne sedmice poduzetništva realizirane su posjete 9 MSP na području Tuzlanskog kantona u 5 općina te 4 obrtnika u 4 općine. U 5 posjeta srednjih škola preduzećima učestvovalo je oko 120 učenika završnih razreda iz 5 srednjih škola. Na časovima „Zašto postati poduzetnik" održanim u 6 srednjih škola učestvovalo je oko 230 učenika završnih razreda.

Po završetku radionice, uručene su zahvalnice privrednim subjektima, školama i drugim institucijama koje su uzele učešće u aktivnostima obilježavanja Globalne sedmice poduzetništva u Tuzlanskom kantonu u 2016. godini.

Priredio(la): Vlada TK