TUZLARIJE - BILTEN TK

05.01.2017.
Premijer Bego Gutić:
Stvorit ćemo embrion daljnjeg razvoja Kampusa Univerziteta u Tuzli
Rad Univerziteta u Tuzli i planiranje kapitalnih projekata u 2017. godini bile su teme današnjeg sastanka delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i Univerziteta u Tuzli.

Tokom sastanka otvoreno je više pitanja među kojima i kadrovsko jačanje Univerziteta i prijem asistenata u radni odnos na Univerzitetu. Premijer Gutić je izrazio svoju i spremnost Vlade Tuzlanskog kantona da pomognu jačanju ove visokoškolske ustanove, s posebnim akcentom da to jačanje treba biti urađeno našim kadrovima, dokazanim stručnjacima koji su se iskazali kroz proces studiranja na Univerzitetu u Tuzli.

Tuzlarije


Također, bilo je govora o realizaciji projekta rekonstrukcije objekta u Kampusu Univerziteta, za što je Vlada već obezbijedila sredstva.

"Nadam se da ćemo uskoro početi realizaciju ovog projekta za koji smo mi već osigurali naš dio dogovorene investicije. Očekujemo da se ovih dana kompletira i procedura u okvirima Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA), kako bi smo mogli započeti i konkretne radove", rekao je premijer Gutić, podcrtavši da je Vlada svojim dosadašnjim aktivnostima i ulaganjima u Kampus pokazala jasnu orijentaciju da postepeno Univerzitet u Tuzli preseli na ovu lokaciju i time zaokruži naučno-istraživačku i obrazovnu cjelinu.

"Spajanjem na sistem daljinskog zagrijavanja, obnovom objekata u Kampusu u kojima se već izvodi nastava, rekonstrukcijom objekta što planiramo sa TIKA-om, te rekonstrukcijom prilaza i ulaza u krug Kampusa, uz adaptaciju još jednog objekta koji planiramo, stvorit ćemo embrion daljeg razvoja Kampusa Univerziteta u Tuzli" istakao je premijer Gutić.

U ime Vlade Tuzlanskog kantona današnjem sastanku su osim premijera prisustvovali ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović i ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, dok su delegaciju Univerziteta uz rektora Samira Nurića činili i v.d. prorektor za nastavu i studentska pitanja Bahrudin Šarić, šef Kabineta rektora Selma Razić, te direktor za ekonomske poslove Fuad Čergić.

Priredio(la): Vlada TK