TUZLARIJE - BILTEN TK

05.01.2017.
Prijem direktora J.U. Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona Agana Delibajrića
Dana 05.01.2017. godine ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK g-din Mirsad Gluhić i pomoćnik ministra za saobraćaj g-din Nenad Lukanović su u radnu posjetu primili direktora J.U. Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona g-din Agana Delibajrića.

Tuzlarije


Posjeta je organizovana sa ciljem da se menadžment ministarstva upozna sa realizacijom aktivnosti na izvršavanju Plana i programa J.U. Direkcije regionalnih cesta u prethodnoj 2016. godini, te da se utvrde pririteti iz usvojenog Plana i programa rada J.U. Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona za 2017. godinu.

Prilikom posjete poseban je akcenat dat na aktuelno zimsko održavanje regionalnih cesta, odnosno održavanje nesmetane prohodnosti saobraćaja na mreži regionalnih cesta i cesta od kantonalnog značaja u zimskim uslovima.

Direktor J.U. Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona je upoznao predstavnike ministarstva sa stanjem i rezultatima rada kao i prioritetnim planovima i aktivnostima J.U. Direkcije regionalnih cesta u narednom periodu, te je istakao probleme sa kojima se suočavaju u svom radu.

Predstavnici ministarstva su izrazili zadovoljstvo sa prezentiranim stanjem i rezultatima rada J.U. Direkcije regionalnih cesta Tuzla, te su obećali pomoć i podršku ministarstva u otklanjanju problema i realizaciji planova i budućih aktivnosti Direkcije regionalnih cesta, sa ciljem da se u narednom periodu obezbjedi što kvalitetnija cestovna infrastruktura na području TK kao preduvjet za nesmetan rast i razvoj Tuzlanskog kantona, odnosno Bosne i Hercegovine.

Priredio(la): Vlada TK