TUZLARIJE - BILTEN TK

09.01.2017.
Premijer Gutić primio članove Udruženja studenata ˝Medicus˝
Rad i djelovanje, te aktivnosti koje je Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli „Medicus" planiralo tokom 2017. godine, bile su teme današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa predsjednikom i predstavnicima članova ovog udruženja.

Tuzlarije


Kako je istaknuto već u martu ove godine „Medicus" će se svojim aktivnostima pridružiti globalnoj inicijativi „Brain awareness week" i u Tuzli organizirati „Sedmicu mozga" (Tuzla brain week). Nizom aktivnosti, među kojima brojnim radionicama, naučno – istraživačkim studentskim sesijama, predavanjima i drugim društvenim aktivnostima koje će biti održane u Tuzli „Medicus" će dati svoj doprinos popularizaciji znanja o funkcijama mozga i neurologiji.

Također na sastanku je bilo govora i o izdavanju časopisa studenata Medicinskog fakulteta „PULSUS" koji je, nakon više od 20 godina stagnacije, revitaliziran 2013. godine, te ponovnoj organizaciji naučnog kongresa „Medicon".

Premijer Kantona je čestitao studentima na do sada realiziranim projektima, te zaželio mnogo uspjeha u budućim, kako nastavnim, tako i vannastavnim aktivnostima.

"Vlada Tuzlanskog kantona je finansijski podržala prethodno održani kongres „Medicon" i veoma smo zadovoljni njegovom realizacijom, kao i cjelokupnim odjekom koji je polučio ovaj naučni skup. Kada analiziramo šta smo to svi mi dobili organizacijom ovog skupa ne možemo, a ne pokazati zadovoljstvo pokazanom ozbiljnošću i entuzijazmom studenata koji su iskazali i hrabrost upuštajući se u organizaciju jednog ovakvog naučnog skupa" rekao je premijer Gutić, dodajući da će ovo udruženje upravo zbog takvog odnosa i do sada iskazane odgovornosti, u skladu sa mogućnostima i ubuduće imati podršku Vlade Tuzlanskog kantona.

U ime „Medicus-a" današnjem sastanku su osim predsjednika Udruženja Sejfe Begića, prisustvovali i Ilvana Rabotić, Edis Trumić i Aid Abdurahmanović.

Priredio(la): Vlada TK