TUZLARIJE - BILTEN TK

24.01.2017.
Ministar Muratović podržao projekt Udruženja studenata medicine u BiH
U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, održan je sastanak ministra Zlatana Muratovića i saradnika sa predstavnicima Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini.

Tuzlarije


Studenti Medicinskog fakulteta u Tuzli, članovi organizacionog odbora: Amra Mujkanović, Indira Efendić, Nermin Alibašić i Nedim Srabović, na sastanku su prezentirali projekat "Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade BoHeMSA", čiji slogan je "Različitost ne znači nemogućnost", koje Udruženje planira održati od 4. do 7. aprila o.g., organizujući sportska takmičenja, edukativne radionice, kao i javnu tribinu na temu "U zdravom tijelu zdrav duh – kretanjem do zdravlja", a radi inkluzije djece s poteškoćama u razvoju u sve društvene aktivnosti, posebno obrazovanju.

Ministar Muratović je izrazio zadovoljstvo cjelokupnim radom i angažmanom Udruženja, istakao je značaj ovog projekta, te kazao:"Ministarstvo će dati saglasnost za realizaciju projekta, kao i podršku za provođenje ovih aktivnosti, pogotovo kada se radi o uvažavanju različitosti svakog pojedinca. Sport je jedan od načina uspješnog uključivanja ovih osoba u svakodnevni život."

Inače, prema riječima Nermina Alibašića, koordinatora projekta, ambasadori ovog projekta su Amel Tuka i Mustafa Mehić, a očekuje se učešće oko 1.000 takmičara iz BiH koji će se takmičiti u atletici, fudbalu, košarci i plivanju.

Priredio(la): Vlada TK