TUZLARIJE - BILTEN TK

06.03.2017.
Savez ratnih vojnih invalida TK zadovoljan aktivnostima i radom Vlade TK
Tuzlarije


"Savez ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona je tokom prošle, 2016. godine realizirao niz aktivnosti koje su za cilj imale poboljšanje statusa ratnih vojnih invalida na području Tuzlanskog kantona i općina na području entiteta Republika Srpska koje gravitiraju Tuzlanskom kantonu. Sve te aktivnosti imale su punu podršku i realizirane su zahvaljujući razumijevanju koje za boračku populaciju pokazuje Vlada Tuzlanskog kantona" rekao je tokom današnje izborno - izvještajne sjednice Skupštine Saveza ratnih vojnih invalida TK predsjednik Saveza Fahrudin Hasanović i dodao da su zahvaljujući takvom odnosu Vlade Tuzlanskog kantona znatno smanjena dugovanja po osnovu dopunskih prava boraca i članova njihovih porodica, a koja su nastala u prethodnom periodu.

Sjednici su osim članova Skupštine Saveza prisustvovali premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministri Fahrudin Skopljak, Husein Topčagić i Jakub Suljkanović.

Tuzlarije


Premijer Gutić se na početku svog obraćanja prisutnim delegatima Skupštine Saveza zahvalio na priznanju "Zlatna plaketa" koja je krajem prošle godine uručena njemu i ministru za boračka pitanja TK Fahrudinu Skopljaku.
"Priznanje koje smo s jedne strane smatramo zahvalom za trud i zalaganje u proteklom periodu, ali ono je i velika obaveza koja je stavljena pred nas da i u narednom periodu nastavio raditi na poboljšanju statusa boraca i članova njihovih porodica", rekao je premijer Gutić.

Također premijer je dodao da porodice šehida, ratni vojni invalidi i demobilisani borci zaslužuju mnogo više nego što im se to sada može pružiti, ali u skladu sa ukupnom ekonomskom i socijalnom situacijom u našem kantonu Vlada Tuzlanskog kantona čini sve da im pokaže da nisu sami i da nisu i neće biti zaboravljeni.

Tuzlarije


"Tuzlanski kanton je u proteklim godinama pokazao poseban senzibilitet prema ovoj populaciji. U to ime samo prošle godine smo putem ministarstva za boračka pitanja realizirali nekoliko programa. Tu su projekti zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja, socijalni programi, programi zdravstvene pomoći i njege, te stipendiranje djece iz boračkih kategorija" rekao je premijer Gutić i zaključio da će porodice šehida, ratni vojni invalidi i demobilisani borci u Vladi Tuzlanskog kantona uvijek imati otvorena vrata i prijatelja koji će nastojati da im pomogne u prevazilaženju problema s kojima se suočavaju.

Osim predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Tuzlanskog kantona, današnjoj 23. Po redu Izvještajno izbornoj sjednici Saveza RVI TK prisustvovali su potpredsjednik entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić i ministri u Vladi FBiH Salko Bukvarević i Edin Ramić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK