TUZLARIJE - BILTEN TK

24.08.2008.
Sa 56. redovna sjednice
Ostale odluke Vlade Tuzlanskog kantona


Vlada Tuzlanskog kantona na posljednjoj sjednici je razmatrala prijedlog Protokola o pregovorima za sklapanje Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja u Federaciji BiH, koji je predložio Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH. Utvrđene su određene primjedbe na tekst Protokola, koje će biti upućene Sindikatu.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala ovlaštenja ministrici obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirzeti Hadžić-Suljkić, kao pregovaraču i sekretaru Ureda za zakonodavstvo Hasibi Omeragić, kao zamjenici pregovarača, da u ime Vlade Tuzlanskog kantona započnu postupak pregovaranja u vezi sa Kolektivnim ugovorom za djelatnost srednjeg obrazovanja u Federaciji BiH.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je uputila inicijative kantonalnim sindikatima srednjeg i osnovnog obrazovanja za zaključenje kolektivnih ugovora za djelatnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja. Prihvaćeni su i prijedlozi tekstova kolektivnih ugovora koji bi se zaključivali na određeno vrijeme, odnosno do donošenja granskih kolektivnih ugovora za srednje i osnovno obrazovanje na području Federacije BiH.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta da poništi Javni oglas za nominovanje i imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora JU Bosanski kulturni centar Tuzla i raspisivanje novog Javnog poziva.
Razlog je što nakon provedene procedure na predloženoj rang listi nije bilo niti jednog kandidata iz reda zaposlenih, pa se zbog toga ne može niti formirati Upravni odbor na način kako je to propisano.

U cilju nesmetanog funkcionisanja ove institucije Vlada kantona danas je Upravnom odboru BKC-a Tuzla, kojem je istekao mandat, produžila mandat na dva mjeseca, dok se ne sprovede procedura izmenovanja novog Upravnog odbora.

Vlada Tuzlanskog kantona, danas je, u skladu sa ranije usvojenim Programom raspodjele sredstava s budžetske pozicije „Manifestacije“ odobrila 2 000, 00 KM za podršku organizaciji manifestacije „Dani djevojačke pećine-Kladanj 2008“.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Zaključak kojim je Ministarstvu finansija Tuzlanskog kantona dato ovlaštenje da može izdavati bankarske garancije za budžetske korisnike u svrhu prijavljivanja na javni tender.