TUZLARIJE - BILTEN TK

11.04.2017.
Vlada TK
Završne pripreme za obilježavanje 25. godišnjice formiranja Armije RBiH


Planirani program obilježavanja 25. godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra za boračka pitanja Fahrudina Skopljaka sa predstavnicima boračkih saveza i udruženja sa područja Tuzlanskog kantona, koji su nosioci aktivnosti za obilježavanje godišnjice.

Tuzlarije


Ovogodišnja svečanost bit će upriličena u subotu 15. aprila, za kada je zakazano polaganje svijeća na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli, te Svečana akademija Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. Svečano postrojavanje jedinica II ARBiH planirano je u četvrtak 13. aprila u 10 sati i 15 minuta sati na lokalitetu Planinarske kuće Svatovac u Poljicu, na području općine Lukavac.
U Svom radu Vlada Tuzlanskog kantona brigu za boračku populaciju ima u konstantnom fokusu, te su postignuti i značajni rezultati, a između ostalog evidentno je poboljšanje određenih socijalno – statusnih pitanja.

„Vlada Tuzlanskog kantona će, kao i svake godine do sada podržati obilježavanje godišnjice formiranja Armije RBiH i realizaciju aktivnosti koje provodi Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona. To je naš doprinos da se od zaborava čuvaju historijske činjenice od vitalnog značaja za državu Bosnu i Hercegovinu. Za sve u ratu i nakon rata izvojevane pobjede, uslov je bio formiranje Armije Republike Bosne i Hercegovine, te samim tim obilježavanje ovog datuma ima poseban značaj“, rekao je ovom prilikom premijer Kantona Bego Gutić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK