TUZLARIJE - BILTEN TK

13.04.2017.
Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila Udruženje za razvoj NERDA.
Vlada će nastojati da poveća kapacitet Garantnog fonda
Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila je danas Udruženje za razvoj NERDA.
Tuzlarije


Ovom prilikom direktor Udruženja je premijeru u ministrima prezentirao značajnije aktivnosti koje provodi Udruženje za razvoj na području Tuzlanskog kantona. Kako navodi direktor Udruženja Enes Drljević, između ostalih, najznačajnija aktivnost koju NERDA provodi u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona jeste Garantni fond putem kojeg se, kao poticaj razvoju privrede i novom upošljavanju, osiguravaju garantna sredstva za kredite malih i srednjih preduzeća.

Tuzlarije



Premijer Bego Gutić je tokom sastanka izrazio zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima, kao i činjenicom da Nerda radi i djeluje u Tuzli, imajući u vidu da bi rad ovakvog udruženja u npr. Sarajevu, zbog finansijske izdašnosti, bio mnogo lakši.
„Nerda se u proteklom periodu pokazala kao pouzdan partner Vladi Tuzlanskog kantona. Imajući u vidu da su za Vladu najvažniji oni projekti koji potiču poduzetništvo i privredni rast i razvoj, u narednom periodu sagledat ćemo mogućnosti da ubacivanjem dodatnih sredstava povećamo kapacitet ovog garantnog fonda“ rekao je premijer Gutić i dodao da podrška Vlade ovom udruženju i njegovim projektima neće izostati ni ubuduće.

Osim premijera današnjem sastanku su prisustvovali ministar finansija Jakub Suljkanović i ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK