TUZLARIJE - BILTEN TK

20.02.2017.
Premijer Kantona uputio čestitku
24. godine Radio – televizije Tuzlanskog kantona

Podovom obilježavanja 24. godišnjice Radio – televizije Tuzlanskog kantona premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić svim uposlenicima ove medijske kuće upućuje iskrene čestitke.


Tuzlarije
Od osnivanja Okruga, a potom i našeg kantona, Radio - televizija Tuzlanskog kantona je jedna od njegovih konstanti. Pred ovu medijsku kuću, kao pred javnu medijski stanicu, stavljaju se brojne obaveze i zadaće. Prije svega to je objektivno i pravovremeno informisanje javnosti, i smatram da su uposlenici Radio – televizije na tu svoju zadaću u dosadašnjem periodu veoma profesionalno i odgovorno odgovorili.

Od svog osnivanja, pa evo i danas, Radio-televizija Tuzlanskog kantona je prostor u kojem građani našeg kantona, ali i mnogo šire, svakodnevno dobivaju sve važne informacije o onome što se događa u Tuzlanskom kantonu. Ključni kvalitet naše Radio-televizije, i činjenica koja je razlikuje od drugih, je da ste u potpunosti okrenuti Tuzlanskom kantonu i njegovim građanima. To najbolje oslikava i slogan slogan vaše medijske kuće „Najbliži vama".

Ovom prilikom želim još jednom odati priznanje svim uposlenicima RTVTK, koji su solidarno sa svojom medijskom kućom u proteklom periodu dijelili sudbinu. Činjenica da su radnici pristali da im, u jednom periodu prošle godine, budu smanjene i plate, koje su inače znatno ispod federalnog prosjeka, bila je nešto što ne susrećemo tako često. Uz napore koje je uložila Vlada Tuzlanskog kantona na stabilizaciji finansijske situacije, gest uposlenika bio nam je dodatni podstrek da se snažnije založimo za stabilizaciju finansijske situacije u ovom javnom preduzeću.
Na kraju, dopustite mi da svima još jednom čestitam današnju godišnjicu, sa željom da slijedeći, 25. rođendan, dočekamo u još boljoj situaciji i sa još boljim rezultatima.