TUZLARIJE - BILTEN TK

08.03.2017.
Premijer Tuzlanskog kantona:
Javna čestitka u povodu 8. Marta, Dana žena
Tuzlarije


Povodom 8. Marta - Dana žena, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„Međunarodni Dan žena u sebi nosi korijene protesta i političkog aktivizma koji je i danas nezaobilazan oblik društvenog života žena u našem društvu. Žene su danas aktivni sudionici svih društvenih kretanja i nosioci svih značajnih poslova od odgoja i obrazovanja do najvećih državnih poslova.
Istovremeno, žena je i stub porodice, a time i društva u cjelini. I zato, i pored njihove aktivne uloge koju imaju u savremenom društvu, koristim se prilikom da još jednom skrenem pažnju i podsjetim na potrebu još snažnijeg angažmana žena u društvenom životu u Bosni i Hercegovini.

Prilika je danas da se sjetimo svih hrabrih žena koje su se kroz historiju borile za ovo što danas imamo, a imamo i činjenicu da danas žene sasvim ravnopravno učestvuju u svim poslovima pa čak i organizaciji i izvođenju jedne veoma složene NATO vježbe.

U ime Vlade Tuzlanskog kantona i svoje lično ime, poštovanim majkama, suprugama i kćerkama upućujem iskrene čestitke u povodu 8. marta – Dana žena, sa željom da njihovi dani budu svi dani u godini.“