TUZLARIJE - BILTEN TK

30.03.2017.
Otvoren renovirani prostor ginekološke onkologije:
Bolja i kvalitetnija usluga za pacijente

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, Nešad Hotić, direktor UKC-a Tuzla i Dženita Ljuca, načelnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla, danas su svečano otvorili renovirani prostor ginekološke onkologije u kojem će biti smješteni pacijenti sa najtežim dijagnozama.Stavljanjem u funkciju ovog renoviranog prostora, kategorija pacijentica oboljelih od raka grlića maternice dobila je bolju i kvalitetniju uslugu liječenja.

Tuzlarije


Tuzlarije


Pacijenticama oboljelim od raka genitalnih organa na našoj klinici dajemo maksimalnu potporu u smislu medicinske skrbi, koja je zasnovana na savremenim standardima liječenja, ne samo u okruženju nego i u Evropskoj uniiji, kazala je u svom obraćanju prisutnima dr. Dženita Ljuca.

Tuzlarije


- Niti jednu pacijenticu oboljelu od raka grliće maternice mi nismo uputili nigdje na liječenje izvan BiH. Naši rezultati i mjerodavni faktori upravo govore o tome da se ovdje posao obavlja na visokom nivou, na šta smo posebno ponosni. Znanje i iskustvo u unapređenju dijagnostičkih procedura koje su neophodne za liječenje ovakvih pacijentica, potrebno je da se na pravi način prenese na najosjetiljiviju populaciju - žene. Shodno tome, mi smo odlučili da skupa sa našim prijateljima obnovimo ovaj dio klinike - kazala je Ljuca zahvalivši se svim donatorima koji su učestvovali u realizaciji ove plemenite ideje.

Značajno je napomenuti da je prošle godine na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla pruženo ukupno 38.000 usluga pacijenticama, a uposlenici su obavili više od 80.000 raznih pregleda. Prema statistici, tokom prošle godine u UKC-u Tuzla rođeno je 3674 novorođenčadi.

UKC Tuzla od velikog je značaja za sve građane Tuzlanskog kantona. Stoga, i podrška Vlade Tuzlanskog kantona pri realizaciji ovog projekta od velike je važnosti.

Tuzlarije


- Prije svega čestitam profesorici Ljuci koja je svojim svesrdnim angažmanom uspjela osigurati rekonstrukciju ovog odjeljenja. Poznato je već da smo mi lideri u pružanju zdrastvenih usluga, a danas smo saznali još dva podataka koji potvrđuju navedeno. Prvi je da je ovo najveća klinika u BiH, a drugi da prednjačimo u broju novorođene djece. Važna su ovo priznanja, ali i obevezujuća da Klinčki centar nastavi istim putem i u budućnosti. Kada je u pitanju podrška Vlade Tuzlanskog kantona, ona nikada nije i neće izostati - kazao je premijer Gutić.

Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona, čestitao je uposlenicima na uspješnoj realizaciji ovog značajnog projekta.

- Upravo jutros smo na Kolegiju Vlade Tuzlanskog kantona imali izvještaj o poslovanju UKC-a Tuzla, koji ne samo da je od strane nevladinog sektora proglašen za najbolju zdravstvenu ustanovu, nego je značajno reći da nakon deset godina i pozitivno posluje. To je rezultat rada svih uposlenika. S druge strane, koristim ovu priliku da čestitam profesorici Ljuci na lobiranju i ideji da se otvori jedan ovakav odjel - kazao je Hadžiefendić najavljujući uskoro otvaranje i odjeljenja za humanu reprodukciju.

U okviru ceremonije otvaranja dodijeljene su zahvalnice pravnim i fizičkim licima i medijima, koji su u prethodnim aktivnostima klinike dali doprinos u širenju svijesti o ovoj teškoj bolesti.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije

Tuzlarije


S.P.