TUZLARIJE - BILTEN TK

31.03.2017.
Do boljih turističkih rezultata kroz sajamske sadržaje
Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić sa saradnicima je, u prostorijama Ministarstva, upriličio sastanak sa predsjednikom organizacionog odbora Lukavačkog sajma tarizma gospodinom Azizom Čačkovićem.

Tuzlarije


Na sastanku su prezentirane ideje vezane za programa 15. Međunarodnog sajma turizma koji će se održati u periodu od 11.-13- maja 2017. godine, a koji od ove godine proširuje svoj naziv i sadržaj. Sajam turizma, od ove godine prerasta u Sajam turizma i ekologije, pa će i sam sadržaj sajma biti prilagođen ovom nazivu.

Među izlagačima će se pojaviti domaće i međunarodne kompanije kojima je osnovna djelatnost izrada i realizacija projekata iz oblasti ekološki održivog razvoja, kao i proizvođači opreme iz ove oblasti.

Pored izložbenog dijela iz oblasti turizma i ekologije, gastro ponude Kantona i Bosne i Hercegovine, za vrijeme trajanja sajma bit će upriličeno i stručno savjetovanje vezano za očuvanje, zaštitu i iskorištenje jezera Modrac kao jednog od najznačajnijih i privrednih i turističkih resursa Tuzlanskog kantona.

Ministar Mirsad Gluhić je naglasio opredjeljenje Vlade Tuzlanskog kantona da podupre sve pozitivne iskorake u svim privrednim oblastima. Shodno toj činjenici Vlada Tuzlanskog kantona je Lukavački sajam turizma uvrstila u manifestacije od značaja za Kanton, te u skladu s tom odlukom će se i uključiti u organizaciju i realizaciju ove sajamske manifestacije.

Priredio(la): Vlada TK