TUZLARIJE - BILTEN TK

04.04.2017.
Veliki uspjeh sportista Specijalne olimpijade BiH na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović, sa saradnicima jučer je u prostorijama Ministarstva ugostio Merimu Osmanović učenicu drugog razreda Mješovite srednje škole Kalesija i članicu Udruženja „Osmijeh nade“ Kalesija koja je, kao reprezentativac Specijalne olimpijade BIH na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji, osvojila bronzanu medalju u alpskom skijanju u disciplinama slalom i veleslalom.

Tuzlarije


Reprezentacija Specijalne olimpijade BIH na Zimskim olimpijskim igrama, koje su održane od 14. do 25. marta u Austriji, imala je 23 predstavnika od čega je 16 sportista, 5 trenera i 2 oficijelna predstavnika. Inače, na olimpijskim igrama učešće je uzelo 3000 sportista iz 117 zemalja.

Ovom prilikom mlada predstavnica Specijalne olimpijade BIH istakla je kako je nastup na ovim olimpijskim igrama za nju veliko iskustvo i da za ovaj uspjeh veliku zaslugu ima i njen trener Kada Delić Selimović, koja je također prisustvovala sastanku.

Ministar Muratović ovom prilikom je kazao kako je ponosan na uspjeh koji je Merima ostvarila i zaželio joj je puno sreće i još većih uspjeha na predstojećim takmičenjima, te je posebno pohvalio trud i zalaganje koji Specijalna olimpijada BiH i njeni predstavnici ulažu u sport.

Priredio(la): MONKS TK