TUZLARIJE - BILTEN TK

05.04.2017.
Vlada TK
Posjeta Općini Olovo


Na poziv načelnika Đemala Memagića, premijer Tuzlanskog kantona danas je posjetio Općinu Olovo. Privredni razvoj i preduslovi koji moraju biti ostvareni kako bi se pristupilo realizaciji infrastrukturnih i drugih investicijskih projekata bili su glavna tema današnjeg sastanka. S tim u vezi istaknuta je neophodnost donošenja kvalitetne prostorno-planske dokumentacije kao osnova za svaki razvoj. Imajući ovo u vidu akcenat današnjih razgovora stavljen je na Prostorni plan Federacije Bosne i Hercegovine, prostorne planove Tuzlanskog i Zeničko – dobojskog kantona, te općinske prostorne planove.

Tuzlarije


Premijer Gutić je ovom prilikom istakao neophodnost snažnijeg međusobnog povezivanja susjednih kantona i općina koje graniče, a sve s ciljem zajedničke realizacije projekata i poticaja otvaranju novih radnih mjesta. „Olovo graniči sa općinom Kladanj u Tuzlanskom kantonu i ta spona, putna i svaka druga komunikacija mora biti intenzivna. Prostorni planovi se nadovezuju jedan na drugi i veoma je bitno da tim dokumentima stvorimo sve potrebne preduslove za razvoj privrede, a time i otvaranje novih radnih mjesta“ rekao je ovom prilikom premijer Gutić.
Osim premijera Gutića današnjem sastanku prisustvovao je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Abdulah Zukić.

Priredio(la): Odjeljene za informisanje Vlade TK