TUZLARIJE - BILTEN TK

14.04.2017.
U povodu Uskrsa i Vaskrsa
Čestitke premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića

Tuzlarije
Čestitka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića u povodu predstojećeg katoličkog blagdana Uskrsa.

„Svim građanima katoličke vjeroispovijesti, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime, upućujem najiskrenije čestitke u povodu predstojećeg Uskrsa.
Ovaj, za kršćanski svijet najveći blagdan, vrijeme je istinskog veselja i mira. To je blagdan koji u ljudima iznova budi nadu i vjeru u čovjeka i u dobro.
Nadam se da će radost sa kojom ovih dana obilježavamo nekoliko velikih vjerskih blagdana u Bosni i Hercegovini doprinijeti atmosferi zajedništva i međusobnog poštovanja.
Svima koji obilježavaju Uskrs uz čestitke upućujem i želje da ga provedu u dobrom zdravlju i sreći, radosni i zadovoljni sa svojim najbližima, susjedima i prijateljima.“


U povodu predstojećih vaskršnjih praznika Premijer Tuzlanskog kantona Bago Gutić upućuje javnu čestitku:


„Svim građanima pravoslavne vjeroispovjesti, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i svoje lično ime upućujem iskrene čestitke u povodu predstojećeg Vaskrsa. Ovaj praznik u sebi nosi vjeru u bolju i zajedničku budućnost, upućuje nas na očuvanje pozitivnih vrijednosti našeg društva na putu do istinske sreće i blagostanja. Nadam se da će radost sa kojom se obilježava ovaj veliki hrišćanski praznik doprinijeti atmosferi zajedništva i međusobnog poštovanja.
Želim vam da na ovaj dan osjetite blagodeti mira i porodične sreće, a da radost Vaskrsa podijelite sa svojim najbližima, prijateljima i komšijama.“