TUZLARIJE - BILTEN TK

17.04.2017.
Resorno ministarstvo potstiče saradnju između EMMAUS-a i CROPS-a

Tuzlarije


Ministar rada, socijalne politike i povratka Tuzlanskog kantona Zoran Jovanović sastao se danas sa direktorom Međunarodnog foruma za saradnju EMMAUS, Hamzalijom Okanovićem i direktorom JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama (CROPS) Smoluća, Nerminom Mujkanovićem u cilju koordinacije dalje saradnje i ostvarivanja budućeg parnerstva.

Forum solidarnosti se od osnivanja bavi humanitarnim aktivnostima i projektima za mlade te prednjači u poljoprivrednima aktivnostima. Ovom je prilikom dogovoreno da do kraja sedmice kao donaciju obezbijede plastenik od 200 m2 za Centar u Smolući. Postojeći plastenici u CROPS-u već su dotrajali pa je na današnjem sastanku resorni ministar Jovanović najavio mogućnost nabavke još jednog, u što skorije vrijeme.

Na sastanku je bilo riječ i o mogućem proširenju kapaciteta Centra izgradnjom anexa za žene. U FBiH još uvijek nije institucionalno riješen problem smještaja žena ovisnica pa je dobrodošla ideja o partnerstvu u kojem će EMMAUS ustupiti kuću na korištenje Centru iz Smoluće, rečeno je ovom prilikom.

Sastanku su prisustvovali i rukovodilac sektora za razvoj i saradnju Elmedin Škrebo i pomoćnik direktora EMMAUS-a Sefir Halilović.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK