TUZLARIJE - BILTEN TK

24.04.2017.
Umjesto Općine Lukavac moralnu obavezu preuzet će Vlada Tuzlanskog kantona

Obzirom da Općina Lukavac i načelnik Edin Delić već duže vrijeme ne pokazuju sluh za rad i aktivnosti Općinskog sportskog saveza u Lukavcu, te upošljavanje dugogodišnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci i člana Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke „Sinovi Bosne“ Ermina Jusufovića, premijer Tuzlanskog kantona upriličio je danas prijem za najboljeg sportistu Tuzlanskog kantona u 2016. godini.

Tuzlarije


Nakon što se upoznao sa cjelokupnom situacijom i opstrukcijama koje su dovele i do prestanka Erminovog radnog angažmana u Sportskom savezu Općine Lukavac, premijer Gutić je izrazio žaljenje zbog novonastale situacije, te obećao da će Vlada Tuzlanskog kantona, putem resornog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta iznaći način da pomogne ovom zaslužnom sportisti. Podsjećamo Ermin je do sada sa svojim ekipama osvojio osam titula prvaka Evrope, tri titule prvaka svijeta, dva olimpijska zlata, a ove godine se desio i presedan da je jedan sportista invalid proglašen najboljim, ne u kategoriji invalida, nego apsolutno.

„Ermin je istaknuti sportista i svim onim što je on do sada uradio i rezultatima koje je ostvario, sve nas je zadužio. Zadužio je i lokalnu zajednicu i pozitivno je promovirao više nego što će to uraditi i jedan političar, te samim tim mu se i lokalna zajednica trebala na neki način odužiti. Nije to Ermin tražio, ali je to naša moralna obaveza“, rekao je premijer Gutić i dodao da će tu moralnu obavezu prema istaknutom sportisti izvršiti Vlada Tuzlanskog kantona.

Današnjem sastanku, osim premijera Gutića, prisustvovali su ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK