TUZLARIJE - BILTEN TK

09.05.2017.
Povodom 9. maja delegacija Vlade TK položila cvijeće i odala počast

Tuzlarije


Povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, Dana Zlatnih ljiljana, Dana logoraša i Dan Evrope, danas je u Tuzli, na spomen obilježjima na Slanoj Banji položeno cvijeće i odata počast braniteljima Bosne i Hercegovine. Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona cvijeće je položila na partizanskom spomen obilježju, Spomeniku poginulim braniteljima Tuzle i Bosne i Hercegovine 1992-1995. godina, Spomeniku zlatnim ljiljanima i Mezarju/groblju civilnih žrtava rata.

Tuzlarije


Ovom prilikom premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić je istaknuo da nije slučajnost da se na isti dan obilježava i Dan pobjede nad fašizmom i Dan Zlatnih ljiljana, jer je u obrambeno oslobodilačkom ratu Armija RBiH bila upravo antifašistička i upravo je Armija RBiH nastavila tekovinu antifašizma braneći sve građane BiH i civilizacijske vrijednosti suživota na ovim prostorima.

Tuzlarije


Delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona osim premijera Gutića činili su ministar rada, socijalne politike i povratka Tuzlanskog kantona Zoran Jovanović, ministar finansija Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović, ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Fahrudin Skopljak, ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK