TUZLARIJE - BILTEN TK

30.05.2017.
Odobreno 1.364.140 KM za kapitalne projekte u oblasti obrazovanja


Prema Programu kapitalnih investicija Vlada je danas donijela više odluka kojim se odobravaju finansijska sredstva za realizaciju kapitalnih projekata. Najveći iznosi odnose se na izgradnju školskog objekta područne škole Vučkovci i II Etapu izgradnje Područne škole u MZ Požarike, za što je odobreno po 280.000 KM, te izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Sjenjak“ za što je odobreno 150.000 KM.

Tuzlarije


Dominantan broj ostalih odluka o odobravanju sredstava odnosi se na projekte rekonstrukcije sistema toplifikacije u školskim objektima. Naime, u proteklom periodu veći broj škola susretao se sa problemima u sistemu toplifikacije, pucanjem kotlova i toplotnih instalacija, te Vlada na ovaj način pokušava stvoriti preduslove da škole spremne dočekaju narednu sezonu grijanja.

Također iz ovih sredstva predviđena je i nabavka i ugradnja UV filtera za osnovne škole u našem kantonu. Ukupna vrijednost danas donesenih odluka iznosi 1.364.140 KM
Također danas su donesene o odluke o odobravanju sredstava Ministarstvu finansija na ime rekonstrukcije elektroinstalacija u zgradi Ministarstva finansija i nabavke software-a za antivirusnu zaštitu računarskog sistema, kao i nabavku računarske i druge opreme u Ministarstvu za boračka pitanja TK.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK