TUZLARIJE - BILTEN TK

14.06.2017.
Delegacija Vlade TK posjetila ˝Plastex˝
Uspješna realizacija odobrenog programa

Tuzlarije


Privredno društvo "Plastex" d.o.o. Gračanica uspješno je ispunilo sve obaveze iz prošlogodišnjeg programa Vlade TK. Nabavljena je i instalirana nova proizvodna oprema i zaposlen je veći broj novih radnika. S tim u vezi ovo privredno društvo posjetila je danas delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem.

Podsjećamo, kao poticaj novim investicijama u proizvodnim djelatnostima i otvaranju novih radnih mjesta Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona je prošle godine ovom privrednom društvu dodijelilo 50.000 KM.

Tuzlarije


"Sredstva Vlade TK su nas inicirala da krenemo u investiciju za koju smo inicijalno planirali da bude u iznosu od oko 1.075.000, 00 KM. Međutim, nabavka savremene proizvodne mašine za štampanje folije sa pripadajućom opremom rezultirala je realizovanom investicijom u iznosu od 1.201.361, 54 KM, odnosno 126.361, 54 KM više od programom predviđenog iznosa, te otvaranjem više radnih mjesta", rekao je direktor kompanije Plastex Sead Terzić.

Plastex iz Gračanice bavi se tehnologijom prerade polimernih materijala i izradom fleksibilne ambalaže, te pripada samom vrhu bosansko-hercegovačkih prerađivača polimernih materijala. Današnja posjeta, osim obilaska nove investicije, prilika je i da se pokaže vrijedan rezultat partnerskog odnosa kantonalne vlasti i privrednika.

Tuzlarije


Čestitke na iznimnim poslovnm rezultatima direktoru Terziću, ali i cijelom kolektivu uputio je premijer Kantona Bego Gutić.

"Današnja posjeta pozitivno je osvježenje i Plastex je kompanija kojoj vrijedi pomoći da ubrza svoj razvojni put. Koliko smo danas imali priliku da vidimo, cijelokupan rast i razvoj kompanije baziran prvenstveno na zdravoj poslovnoj politici i jasnoj viziji razvoja”, rekao je premijer Gutić i upravi predstavio ovogodišnje programe poticaja i pomoći privrednim subjektima na području našeg kantona.

Tuzlarije


Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović je ovom prilikom istaknuo zadovoljstvo visokim ekološkim standardima koji se primjenjuju u Plastexu. Naime, prema riječima direktora Terzića, a i onome što se može vidjeti u proizvodnom pogonu Plastex je u potpunosti zaokružio proces zbrinjavanja proizvodnog otpada.

Današnoj posjeti prisustvovao je i ministar industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović, koji nije krio zadovoljstvo uspješnom realizacijom Programa.

Tuzlarije


"Činjenica da po okončanju ovog programa prošle godine nismo imali niti jednu žalbu privrednih subjekata koji, zbog objektivnih razloga, nisu dobili sredstva dovoljno govori i njegovoj transparentnosti. Danas kada smo u prilici vidjeti investiciju koju smo pokrenuli i koja je ralizirana ovdje u Plastexu, a time i otvorili više novih radnih mjesta, mogu istaći da je naša inicijativa bila u potpunosti opravdana” rekao je ovom prilikom minisatr Mićanović.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK