TUZLARIJE - BILTEN TK

03.07.2017.
Ministarstvo za boračka pitanja TK
165 kandidata steklo pravo na stručno osposobljavanje

Tuzlarije


Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona objavilo je Konačnu listu branitelja i članova njihove porodice kojima se u Budžetu TK obezbjeđuju sredstva za obavljanje volonterskog staža/stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa branitelja i članova njihovih porodica za 2017. godinu.

Prema ovoj listi 165 kandidata sa VSS stekli su pravo na obavljanje volonterskog staža/stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

Tim povodom u Ministarstvu je upriličeno potpisivanje Sporazuma o realizaciji VI Programa sufinansiranja obavljanja stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa / volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica između ministra za boračka pitanja Fahrudina Skopljaka i direktora JU Službe za zapošljavanje Senada Muhamedbegovića.

Predmet Sporazuma je definisanje prava i obaveza potpisnika Sporazuma u vezi sa realizacijom Programa korištenja sredstava za realizaciju dopunskih prava i ostalih izdvajanja sa kriterijima za raspodjelu korisnicima boračko - invalidske zaštite u 2017. godini kojim su planirana finansijska sredstva za obavljanje volonterskog staža branilaca i članova njihovih porodica.

Prema Pogramu po osobi je planiran bruto iznos od 230 KM mjesečno, od čega je 200 KM za ishranu i prevoz a preostali iznos od 30 KM predviđen je za plaćanje doprinosa za PIO za lica osigurana u određenim okolnostima.

Nakon potpisivanja Sporazuma bit će raspisan javni poziv za poslodavce.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK