TUZLARIJE - BILTEN TK

04.07.2017.
Izabrana banka putem koje će privredi biti stavljeno na raspolaganje više od 25 miliona KM


TuzlarijeVlada Tuzlanskog kantona donijela je danas Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za pružanje usluga plasmana kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona iz sredstava Budžeta za 2017. godinu. Shodno ovoj odluci ponuda Sparkasse bank dd Sarajevo je proglašena najpovoljnijom te ćejoj biti dodijeljen Ugovor o plasmanu kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog Kantona.

Podsjećamo, Vlada je krajem maja ove godine Vlada Tuzlanskog kantona donijela Program korištenja ESKROW sredstava za 2017. godinu, kojim su predviđena sredstva za subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona u iznosu od 1.100.000, 00 KM, imajući u vidu ponuđenu kamatnu stopu i visinu sredstava koju je rezervisala Kantonalna vlada, umjesto obećanih 20 miliona, privredi Tuzlanskog kantona stavit će se na raspolaganje više od 25 miliona KM kreditnih sredstava sa kamatnom stopom od ukupno 4, 2%. Od ove kamatne stope 3% će subvencionirati Vlada Tuzlanskog kantona, a privrednim subjetkima preostat će samo 1, 2%.
Uzimajući ovo u obzir može se zaključiti da se u ovom slučaju radi o najpovoljnijim kreditnim sredstvima koja se trenutno mogu dobiti na tržištu. Ovaj projekat samo je jedan od oblika na koje Vlada Tuzlanskog kantona nastoji stvoriti povoljan ambijent i dati poticaj razvoju privrede našeg kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK