TUZLARIJE - BILTEN TK

17.01.2008.
Skupština TK podržala izvještaj o utrošku tekuće rezerve TK
Skupština Tuzlanskog kantona je, na nastavku redovne sjednice, podržala Izvještaj o utrošku tekuće rezerve budžeta TK za period od 1. januara do 30. septembra 2007. godine. Tekuća rezerva TK u prošloj godini iznosila je dva miliona KM, a od toga je u prvih devet mjeseci utrošeno 980.00 KM, odnosno 45 odsto od ukupnog iznosa.

"U strukturi, ova sredstva su najviše korištena u Ministarstvu poljoprivrede, vezano za saniranje posljedica suša, oko 450.000 KM. Zatim smo imali određenih intervencija u oblasti obrazovanja, za popravku kotlova, namještaja i rekonstrukcije centralnog grijanja. Nešto smo uložili i u pravosuđe da bi odgovorili na zahtjeve onih koji su donirali značajna sredstva u oblasti kompjuterske tehnike, a i Vlada je imala par svojih odluka vezano za pomoć Fondaciji ´Istina, Pravda, Pomirenje´", kazao je ministar finansija TK Sead Bećirović.

Na dnevnom redu nastavka sjednice Skupštine TK je i Izvještaj o snabdjevenosti lijekovima na području TK sa posebnim osvrtom na ostvarivanje prava na lijekove sa Liste esencijalnih lijekova, kao i Informacija o maloljetničkoj delikvenciji u TK, te Informacija Kantonalne uprave za inspekcijske poslove o akciji Federalne uprave za inspekcijske poslove "Kontrola rada na crno" sa posebnim osvrtom na područje TK.
Novosti.ba

Priredio(la): S.M.