TUZLARIJE - BILTEN TK

18.07.2017.
Vlada TK
Otvorena obnovljena raskrsnica regionalnih cesta

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem prisustvovala je svečanom otvorenju modernog kružnog toka na mjestu spajanja dvije regionalne ceste, čijom je izgradnjom riješeno usko grlo u saobraćaju, u samom centru Banovića.

Tuzlarije


„Važno je napomenuti da je ovo značajan projekt za Banoviće jer rješava problem saobraćajnog tranzita, koji je do sada išao kroz sami centar općine. Možemo najaviti i nastavak ovog projekta izgradnje oko 900 metara asfalta na izlazu iz Banovića. Iduće godine planiramo kroz kreditna sredstva Regionalne direkcije cesta presvlačenje kompletne dionice od petlje Križaljka do Banovića“, rekao je ovom prilikom premijer Gutić.

Dvogodišnji projekt rekonstrukcije ove raskrsnice u Banovićima koštao je oko 1, 5 miliona KM. Ovo je jedan od naznačajnijih infrastrukturnih projekata Direkcije regionalnih cesta, koja je uz podršku Vlade TK i općine Banovići osigurala novac. Izgradnja ove moderne saobraćajnice je od velikog privrednog značaja, a doprinjet će i povećanoj sigurnosti u saobraćaju.
Na području općine Banovići također je u toku rekonstrukcija kompletne putne mreže koja ide prema Aerodromu Tuzla. Radove koji su u toku, na terenu je danas obišla delegacija Vlade TK. Pored kružnog toka u Banovićima u toku je izgradnja još dva, jednog prema Međunarodnom Aerodromu Tuzla koji bi trebao biti pušten u promet u narednih mjesec dana i drugog na istoj dionici puta, preko Par Sela.

Ovom prilikom je naglašeno da će područje Tuzlanskog kantona u 2018. godini biti još veće gradilište kada je u pitanju putna infrastruktura i izgradnja modernih puteva.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK