TUZLARIJE - BILTEN TK

22.07.2017.
Delegacija Vlade TK na ˝19. Teočanskim danima otpora˝

Tuzlarije


Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić sa ministrom za boračka pitanja Fahrudinom Skopljakom i ministrom finansija Jakubom Suljkanovićem prisustvovao je tradicionalnoj manifestaciji "Teočanski dani otpora".

Svečanom akademijom kojoj je prethodio prijem boraca 1. teočanske brigade i predstavnika teočanskih boračkih udruženja te posjeta Šehidskom groblju i ove je godine obilježeno herojstvo Teočana u proteklom ratu.

Tuzlarije


Prisutnim građanima obratio se premijer Gutić rekavši:

- Teočak je bio primjer u ratu kako se brani svoja domovina, svoja opština. Isto tako Teočak pokazuje primjerom kako se i 22 godine nakon završetka rata u Bosni i Hercegovini čuvaju tekovine obrambeno-oslobodilačkog otpora. Kako se čuvaju uspomene.

Načelnik Općine Teočak Taib Muminović ovom je prilikom zahvalio Vladi Tuzlanskog kantona što je manifestaciju "Teočanski dani otpora" uvrstila u kalendar značajnih datuma TK te uručio zahvalnicu premijeru Gutiću.

Tuzlarije


Bogat kulturno zabavni i sportski program kojem su prisutvovali predstavnici javnog i političkog života, lokalne zajednice i stanovnika općine Teočak tradicionalno je uveličao manifestaciju čiji je cilj čuvanje sjećanja na herojsku borbu teočanskih boraca koji su uspjeli odbraniti svoje ognjište od nadmoćnijeg i naoružanijeg agresora.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK