TUZLARIJE - BILTEN TK

27.07.2017.
Ostale odluke sa 86. redovne sjednice Vlade TK

Vlada TK je u okviru kapitalnih izdataka za korisnike budžetskih sredstava odobrila iznos od 60.000, 00 KM Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, na ime nabavke službenih vozila.
Odobrena su i finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 27.000, 00 KM Kantonalnom pravobranilaštvu, na ime nabavke službenog vozila u iznosu od 20.000, 00 KM, namještaja u iznosu od 2.000, 00 KM i fotokopir aparata i računara u iznosu od 5.000, 00 KM.
Tuzlarije


Vlada je također odobrila finansijska sredstva u iznosu od 20.000, 00 KM Kantonalnom zavodu za pružanje pravne pomoći, na ime nabavke službenog vozila.

Vlada je donijela Odluku kojom cestu R-456 Priboj-Sapna, dionica Rastošnica-Goduš u dužini od 2900 m proglašava cestom od posebnog značaja za Tuzlanski kanton.

Vlada Tuzlanskog kantona zadužila je Ministarstvo pravosuđa i uprave da u roku od 30 dana pripremi i Vladi Kantona dostavi na razmatranje, odgovarajuće prijedloge izmjena Zakona o državnoj službi u Tuzlanskom kantonu i podzakonskih akata za osnivanje Kantonalne agencije za državnu službu i Kantonalnog odbora državne službe za žalbe na nivou Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom pristupa dodjeli koncesije, u postupku po samoinicijativnoj ponudi privrednog društva "MAPEX" doo Živinice, za zahvatanje vode iz vlastitog izvora vodosnabdijevanja - bunara, za tehnološke potrebe proizvodno - poslovnog kompleksa "MAPEX" doo Živinice.

Vlada Tuzlanskog kantona ustupila je poslovni prostor u Sapni, Ulica 206. viteške brigade bb, Poslovno-zanatski centar, III sprat, površine 82, 05 m², sastavljen od 5 kancelarija i 2 mokra čvora, koji je koristio Općinski sud za prekršaje Sapna na korištenje Općini Sapna za potrebe JU Centar za socijalni rad Sapna, bez naknade na period od 5 godina, sa početkom korištenja od 21.7.2017. godine.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 500, 00 KM Biciklističkom savezu Bosne i Hercegovine za sufinansiranje učešća na Evropskim igrama mladih (EYOF) na kojima će nastupiti Husein Selimović, biciklista iz Tuzle.

Vlada je donijela Odluku o izmjeni Programa o rasporedu sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava za 2017. godinu.

Vlada je donijela Odluku o isknjižavanju obaveza Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta iz 2016. godine.
Vlada je imenovala interesornu radnu grupu za pronalaženje prostora za smještaj arhive pravosudnih institucija i KDP predmeta.

Vlada TK imenovala je Dragana Pelemiša, zaposlenog kao pomoćnik direktora, odnosno rukovodilac Sektora za zaštitu i spašavanje, zaštitu od požara i vatrogastvo u Kantonalnoj upravi civilne zaštite za vršioca dužnosti direktora Kantonalne uprave civilne zaštite do imenovanja direktora Kantonalne uprave po provedenoj proceduri javnog konkursa u skladu sa zakonom, a najduže šest mjeseci.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je imenovala Upravni odbor Javne ustanove Univerzitet u Tuzli iz reda osnivača, na mandatni period od četiri godine.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK