TUZLARIJE - BILTEN TK

09.08.2017.
Nastavlja se rekonstrukcija regionalnih putnih pravaca

Tuzlarije


Uvođenjem izvođača u radove na rekonstrukciji kolovoza regionalnog puta R-460 Gračanica-Bukva-Doborovci-Srnice na području općine Gradačac, danas je nastavljena rekonstrukcija ovog regionalnog putnog pravca. Nakon što je prošle godine rekonstruisana prva dionica u dužini od 500m, ove godine bit će rekonstruisano novih 500m, za što su Vlada TK i Direkcija regionalnih cesta TK izdvojili oko 350.000 KM.

Osim predstavnika Direkcije današnjem činu prisustvovala je i delegacija Vlade Tuzlanskog kantona.

- Ovaj putni pravac je veoma važan za spajanje Gradačca i Gračanice, i mi smo nakon prošlogodišnje rekonstrukcije jedne dionice i ove godine odlučili nastaviti sanaciju ovog putnog pravca. Ovaj, ali i drugi projekti rekonstrukcije regionalnih putnih pravaca, pokazuju našu istinsku opredijeljenost da modernizacijom svih regionalnih putnih pravaca omogućimo znatno kvalitetniji saobraćaj između kantonalnih centara, te njihovo kvalitetnije povezivanje sa Tuzlom, kao središtem Tuzlanskog kantona, rekao je ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić

Tuzlarije


- Rekonstrukcijom i ove druge dionice mi želimo omogućiti kvalitetniju povezanost najvećih privrednih centara Tuzlanskog kantona, Gradačca i Gračanice. Također, ovaj putni pravac se svakodnevno koristi za prijevoz pacijenata iz Gradačca u Gračanicu na dijalizu, tako da je i sa zdravstvenog aspekta veliki značaj ovog putnog pravca. Na kraju, a možda i jedna od najvažnijih stvari jeste da ćemo povećavanjem kvaliteta ovog putnog pravca znatno doprinijeti rasterećenju magistralnog puta koji Gradačac i Gračanicu povezuje preko Srebrenika, Tuzle i Lukavca. Time ćemo nesumnjivo doprinijeti i većoj sigurnosti u saobraćaju uopće, rekao je ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, te dodao da je konačni cilj da rekonstrukcija regionalnih puteva doprinese boljem i bržem povezivanju stanovništva, da olakša njihovu svakodnevnu komunikaciju, te da doprinese razvoju privrede i otvaranju novih radnih mjesta.

Tuzlarije


Osim ministra Suljkanovića i direktora Direkcije Agana Delibajrića, današnjoj svečanosti prisustvovali su ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić, ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović, ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović i ministar razvoja i poduzetništva Osman Puškar.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK