TUZLARIJE - BILTEN TK

17.08.2017.
Ostale odluke Vlade TK donesene na redovnoj 88. sjednici

Tuzlarije


Vlada je dala i prethodnu saglasnost na prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Pravila JU Narodno pozorište Tuzla. Novim prijedlogom izmjena Pravila Pozorišta izvršene su izmjene i dopune Pravila Pozorišta i to u dijelu koji se odnosi na regulisanje međusobnih odnosa ugovornih strana u vezi sa prenošenjem i preuzimanjem dijela osnivačkih prava i obaveza, statusa, načina rada i finansiranja rada Pozorišta, postupak imenovanja članova nadzornog organa, organa upravljanja i rukovođenja, te način i postupak donošenja općih akata Pozorišta, kao i druga pitanja od značaja za rad Pozorišta.


Vlada Tuzlanskog kantona odobila je 44.327, 39 KM za „Sufinansiranje troškova rada postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Ježincu“ općina Srebrenik, planirana Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2017. godini.

U skladu sa Odlukom o određivanju manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton za 2017. godinu, Vlada je odobrila 8.000, 00 KM „Gradačački sajam“ d.o.o. Gradačac, na ime troškova organizacije i realizacije manifestacije „Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive“ u Gradačcu.

Vlada je odobrila i 1.000, 00 KM JU Prva osnovna skola Srebrenik, na ime sufinansiranja projekta „Potočari“, odnosno snimanje pjesme „Da zlo više ne dođe među ljude“, autora Vehbije lbrahimovića, u izvedbi učenika škole Vedina Mustafića i hora Prve osnovne škole Srebrenik.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2017. godinu.

Vlada TK donijela je i odluke kojim utvrđuje osnovicu za obračun plaće svih budžetskih korisnika Tuzlanskog kantona za juli 2016. godine u iznosu od 380, 25 KM i naknadu za ishranu u toku rada u iznosu od 8, 00 KM po izrađenom danu.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je privremeno imenovala članove školskih odbora u nekoliko škola na području Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK