TUZLARIJE - BILTEN TK

28.08.2017.
Najava održavanja seminara o postupcima i načinu uvođenja certifikacije

Tuzlarije


Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona uz podršku Kantonalne privredne komore Tuzla, organizuje drugi besplatni seminar u 2017. godini s ciljem jačanja internih upravljačkih kapaciteta u malim i srednjim preduzećima i obrtima u sali Kantonalne privredne komore na adresi Trg slobode bb u Tuzli dana 29.08.2017. godine sa početkom u 12:00 sati.

Riječ je o Certifikaciji sistema upravljanja kvalitetom EN ISO 9001:2015. Predavač, Nermin Alić, konsultant TQM d.o.o. Lukavac, predstavnike MSP-a i obrta sa Tuzlanskog kantona upoznat će sa novinama u odnosu na standard 9001:2008, kako bi primjenom navedenog certifikata u svojim firmama dali doprinos na ostvarenju ciljeva poslovanja, poboljšanja zadovoljstva i povjerenja kupaca, boljem kvalitetu proizvoda/usluge, bolje radne učinkovitosti, smanjenom broju grešaka, nižim troškovima, preciznijim isporukama i shodno tome ostvarili veću konkurentnost na tržištu.

Na seminaru će biti prezentiran i primjer dobre prakse JP Veterinarske stanice Tuzla koja je uspješno implementirala navedeni standard.

Tuzlarije

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK