TUZLARIJE - BILTEN TK

19.09.2008.
Otvorena nova zgrada Gimnazije ˝Ismet Mujezinović˝


Danas je u prisustvu velikog broja gostiju, učenika, profesora i osoblja, svečano otvorena nova zgrada Gimnazije "Ismet Mujezinović". Zgrada rađena prema europskim standardima nalazi se u neposrenoj blizini Ekonomske škole, velikih je i svijetlih prostorija i sigurno je jedna od najljepših škola u našem gradu.


Savremena školska zgrada


Gimnaziju "Ismet Mujezinović" trenutno pohađa 700 učenika, zaposleno je 50 profesora i 20 uposlenika na ostalim radnim mjestima.

Svečanosti otvaranja nove školske zgrade prisustvovali su federalni i kantonalni zvaničnici, a crvenu vrpcu presjekle su federalna i kantonalna ministrica obrazovanja, Meliha Alić i Mirzeta Hadžić - Suljkić.


Ministrice otvaraju školu


Uz direktoricu škole Safiju Džambegović i ministrice obrazovanja, prigodnim riječima prisutnima se obratila i podpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Spomenka Mičić.

Federalna ministrica obrazovanja, Meliha Alić, u svom obraćanju je između ostalog rekla:

- Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je iz sredstava OPEC fonda usmjerilo 1.000.000, 00 USD za ovu gimnaziju, zatim je finansiralo izradu idejnog i izvedbenog projekta sa 1000.000, 00 KM, te nakon izgradnje objekta za učila izdvojilo još 30.000, 00 KM. Mistarstvo je također u upravnoj proceduri uspjelo ostvariti povrat sredstava na dodanu vrijednost te tako obezbijedilo 195.000, 00 KM za nabavku školskog namještaja.



Finansijsku potporu izgradnji nove školske zgrade pružila je i Vlada TK sa 400.000 KM te Općina Tuzla sa 300.000 KM.

S.M.