TUZLARIJE - BILTEN TK

31.08.2017.
Vlada TK:
Tradicionalna podrška Sportskim igrama prosvjetnih radnika

Tuzlarije


Realizacija projekta Sportske igre prosvjetnih radnika, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana učitelja, bila je jedna od tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa Mirelom Osmanović predsjednicom Društva pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja TK.

Cilj Igara je, pored obilježavanja Dana učitelja i promocije učiteljskog poziva, zajedničkog druženja prosvjetnih radnika izvan škole, da se javnosti, a naročito djeci pokaže pozitivan primjer da je bavljenje sportom korisno i da se njihovi nastavnici bez obzira koji predmet predaju bave sportom u slobodno vrijeme.

Premijer Gutić je rekao da će Vlada, kao što je to bio slučaj i do sada podržati obilježavanje ovog datuma i ove manifestacije.

„Uzimajući u obzir cilj Igara, odnosno činjenicu da su veoma često najmlađima uzor upravo njihovi učitelji i nastavnici, Vlada će i ove godine podržati održavanje ove manifestacije, kako bi smo i na ovaj način dali podstrek našim najmlađim da se bave sportom“, zaključio je premijer Gutić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK