TUZLARIJE - BILTEN TK

27.09.2017.
Održana 94. redovna sjednica Vlade TK
Više reda u poljoprivrednim poticajima

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je Nacrt Zakona o dopunama Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju Tuzlanskog kantona. Budući da se prilikom primjene odredbi trenutno važećeg Zakona i pravilnika općinske službe nisu uvijek pridržavale propisanih rokova, te da su rješenja o novčanoj podršci dostavljana i nakon isteka fiskalne godine, Vlada Tuzlanskog kantona je, shodno ranije donesenom Zaključku, utvrdila Nacrt izmjena i dopuna ovog Zakona.
Tuzlarije

Kako je u Zaključku bilo navedeno izmjenama zakona predviđen je zaštitni mehanizam u slučaju neopravdanog nepostupanja u propisanim rokovima kao i odobravanja iznosa većeg od planiranog na način da će se isplata većeg iznosa, odnosno cijelog iznosa u slučaju kašnjenja izdavanja rješenja, isplatiti na teret općinskog budžeta.

Imajući u vidu navedeno, Nacrtom zakona su dodani novi stavovi kojim je propisano da će Ministarstvo rješenja koja budu dostavljena nakon propisanog roka vratiti općinskoj službi, te da će sredstva za isplatu novčane podrške odobrena rješenjima koja su pristigla nakon roka, obezbijediti općine iz svog budžeta.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK