TUZLARIJE - BILTEN TK

27.09.2017.
Odluke Vlade TK donesene u okviru kadrovskih pitanja
U okviru kadrovskih pitanja Vlada je donijela niz rješenja o razrješenju i imenovanju školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


-Vlada je donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti Upravnom odboru JU Specijalna biblioteka „Behram-beg“ Tuzla da se Admir Muratović, profesor arapskog i turskog jezika i književnosti imenuje za direktora JU Specijalna biblioteka „Behram-beg“ u Tuzli, na period od 4 godine.

-Vlada je dala prethodnu saglasnost Upravnom odboru JU Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla da se doc.dr.sc. Edin Jahić, profesor historije i geografije, imenuje za vršioca dužnosti direktora JU Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla na period do okončanja postupka izbora i imenovanja direktora, a najduže 6 mjeseci.

-Vlada je donijela Odluku o imenovanju punomoćnika koji u ime osnivača vrše ovlašćenja Skupštine Javnog preduzeća “Međunarodni aerodrom Tuzla.

-Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju prijedloga kandidata za privremeno imenovanje predsjednika Nadzornog odbora JP “Međunarodni aerodrom Tuzla“.

-Vlada je dala saglasnost na Odluku Nadzornog odbora JP „Međunarodni aerodrom Tuzla“ o imenovanju Esada Čanića za vršioca dužnost izvršnog direktora za finansijsko-komercijalne poslove u JP
“Međunarodni aerodrom Tuzla”, do okončanja konkursne procedure, najduže 90 dana.

-Vlada je dala saglasnost na Odluku Privremenog Upravnog odbora Javne ustanove Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona o imenovanju Hamzić Senada, dr. vet. med., za vršioca dužnosti direktora JU Veterinarski zavod TK do okon
anja procedure imenovanja direktora a najduže do šest mjeseci, počev od 14.9.2017. godine kao dana imenovanja.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK