TUZLARIJE - BILTEN TK

10.10.2017.
Univerzitet u Tuzli
Odluka o participaciji troškova studija za drugi i treći ciklus
Tuzlarije

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je danas Odluku o participaciji troškova studija za drugi i treći ciklus na fakultetima JU Univerzitet u Tuzli za studente koji ne posjeduju državljanstvo Bosne i Hercegovine.

Prema ovoj odluci studenti, strani državljani i lica bez državljanstva, koji studiraju na fakultetima JU Univerzitet u Tuzli plaćaju školarinu za drugi i treći ciklus studija.

Studenti drugog ciklusa studija upisani u akademskoj 2017/18. godini, za studijske programe u trajanju od jedne akademske godine plaćaju školarinu u visini od 2.400, 00 KM, a studenti studijskih programa u trajanju od dvije akademske godine, plaćaju školarinu u iznosu od 2.400, 00 KM po studijskoj godini.

Studenti strani državljani i osobe bez državljanstva utvrđeni iznos školarine plaćaju pri prvom upisu u svaku studijsku godinu i to u dvije rate, prilikom upisa u svaki semestar. Kada su u pitanju cijene, studenti strani državljani i osobe bez državljanstva trećeg ciklusa studija, upisani u akademskoj 2017/18. godini plaćaju školarinu na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport u iznosu od 9.000, 00 KM, na Filozofskom fakultetu 10.000, 00 KM, na Edukacijsko-rehabilitacijskom, Ekonomskom, Medicinskom, Pravnom i Tehnološkom fakultetu 12.000, 00 KM, a na Fakultetu Elektrotehnike i Mašinskom fakultetu 14.000, 00 KM.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK