TUZLARIJE - BILTEN TK

19.12.2017.
436.800 KM za projekte zaštite okolice u Gradu Tuzla

Vlada TK je danas dala saglasnost na Odluku Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice, kojom se Gradu Tuzla odobrava ukupno 436.800, 00 KM za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okolice.

Tuzlarije
Dragodol


Za drugu fazu toplifikacije na području mjesne zajednice „Batva“, Zona toplifikacije XLIV – Batva i Dragodol odobreno je 262.174, 07 KM, a za prvu fazu toplifikacije dijela mjesne zajednice „Brčanska Malta“, Naselje Skojevska, 174.625, 93 KM.

Međusobna prava i obaveze koje proizlaze iz ove odluke biće regulisana posebnim ugovorima koji će se zaključiti za svaki pojedinačni projekt iz ove odluke između Grada Tuzla i Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice.

Vlada je dala i saglasnost na odobravanje 97.378, 54 KM Općini Lukavac, po privremenoj situaciji, a što se odnosi na izvršavanje obaveza iz Ugovora o izvođenju radova zaključenih između općine Lukavac i izvođača radova „Energotehnika” d.o.o. Doboj, u vezi odobrenog projekta “Proširenje, izgradnja i rekonstrukcija dijela postojeće vrelovodne mreže DN 125., DN 150., DN 200 u ulici Redžepa efendije Muminhodžića i sanacije nadzemnog dijela Vrelovoda na relaciji Petrak – Elektrodistribucija, te sanacija i zamjena dotrajalih toplinskih podstanica”.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK