TUZLARIJE - BILTEN TK

17.01.2018.
Delegacija Vlade TK posjetila Međunarodni aerodrom Tuzla:
Dogradnja će biti završena sredinom proljeća

Tuzlarije


Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić posjetili su danas Međunarodni aerodrom Tuzla. Aktivnosti na proširenju i dogradnji objekata i stvaranja boljih i kvalitetnijih uslova za putnike, istaknuto je ovom prilikom, bit će završene sredinom proljeća.

Uz izgradnju i rekonstrukciju putničkog terminala na Međunarodnom aerodoromu Tuzla, vrijednom 6, 5 miliona KM uskoro bi trebalo da počnu aktivnosti na izgradnji nadstrešnice. Vrijednost tog projekta procjenjena je na 1, 8 miliona KM.

Tuzlarije


Premijer Gutić istaknuo je da Vlada TK podržava sve razvojne projekte Međunarodnog aerodroma Tuzla.

- Bit će stvoreni uslovi za prihvat oko 700.000 putnika, odnosno da se u jednom satu opsluži oko 400 putnika, izvijestio je prisutne direktor Aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović te dodao da su sredstva već obezbijeđena i to 2, 5 miliona kao kreditno zaduženje Aerodorma Tuzla dok je preostali iznos obezbijeđen saglasnošću Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Međunarodni aerodrom Tuzla će, pored toga, 500 do 700.000 KM obezbijediti iz sopstvenih izvora, naglasili su iz menadžmenta MAT-a.

Tuzlarije


Ovom je prilikom predstavljen i projekat izgradnje nadstrešnice kojom će se osigurati dodatnih 3000 m2 prostora. Idejno rješenje bi trebalo da bude završeno krajem januara.

Također, kao jedan od ciljeva istaknuta je namjera za stalnom edukacijom zaposlenih u oblasti pružanja usluga putnicima ali i za održavanje aviona. Na taj način ova zračna luka ispunjava uslove za razvoj u moderan, srednje razvijen međunarodni aerodrom.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK