TUZLARIJE - BILTEN TK

11.09.2008.
Vlada TK
Danas potpisani ugovori o finansijskoj podršci organizacijama i udruženjima


U velikoj sali BKC-a danas je upriličeno potpisivanje ugovora o finasijskoj podršci koju Vlada Tuzlanskog kantona daje organizacijama i udruženjima u 2008. godini. Ukupna vrijednost podrške je 616.999, 00 KM.



Na Javni poziv stiglo je 305 prijava, a uslove iz konkursa ispunila je 241 prijava. Ukupno 186 udruženja je ispunilo uslove konkursa od čega 55 udruženja sa dva prijavljena projekta, a 64 prijave nisu ispunile uslove konkursa odnosno javnog poziva.

Zbog velikog broja prijavljenih projekata donesena je odluka da sva udruženja koja su ispunila uslove dobiju sredstva za po jedan projekat.



U ime Vlade Tuzlasnkog kantona današnjoj ceremoniji je prisustvovala predsjednica Komisije za pitanja organizacija i udruženja Tuzlanskog kantona Mirzeta Hadžić – Suljkić, koja je u ime Vlade i potpisala ugovore, te Senad Ovčina, stručni savjetnik za nevladin sektor u Uredu premijera Tuzlanskog kantona.

U svom obraćanju prisutnima ministrica Mirzeta Hadžić – Suljkić rekla je da se više od 600 hiljada KM podrške dodijeljuje raznim udruženjima sa područja Tuzlanskog kantona što su neki prokomentarisali i da se za taj iznos mogla napraviti i škola, ali u Vladi TK smatraju da je to potrebno.

Udruženja je mnogo a iznosi su različiti. Minimalan iznos kojim su podržani projekti organizacija i udruženja je 1.000, 00 KM, a maksimalan 12.000, 00 KM.

S.M.