TUZLARIJE - BILTEN TK

28.02.2018.
Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Na spomen obilježjima položeno cvijeće i odata počast

U povodu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Jakubom Suljkanovićem je položila cvijeće i odala počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli.

Tuzlarije


Cvijeće je položeno na Partizansko spomen groblje, Spomenik poginulim braniteljima Tuzle i Bosne i Hercegovine 1992-1995. godina i Mezarje/groblje civilnim žrtvama rata.

Tuzlarije


Delegaciju su osim premijera Suljkanovića, činili ministrica kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović, ministrica pravosuđa i uprave Ivana Kulić, ministar finansija Miralem Nuhanović, ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, ministar za boračka pitanja, Enes Gegić, ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić, ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, ministar privrede Osman Puškar i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mufid Klinčević.

Tuzlarije


Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti na spomen obilježjima, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Skupština Tuzlanskog kantona je održala svoju svečanu sjednicu.






Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK