TUZLARIJE - BILTEN TK

07.03.2018.
Predstavljen regulatorni okvir za projekte javno-privatnog partnerstva u Tuzlanskom kantonu

Tuzlarije


U utorak, 6. marta 2018. godine je u plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, u organizaciji Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona i USAID Projekta jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP) održana prezentacija i konsultativna sesija pod nazivom „Javno-privatno partnerstvo Tuzlanskog kantona".

Public Presentation PPP II.B.1.b. Tuzla 06.03.18 4Prezentacija je organizovana s ciljem predstavljanja Zakona o javno-privatnom partnerstvu i nacrta prateće Uredbe o identifikaciji, pripremi, ugovaranju i praćenju implementacije projekata javno-privatnog partnerstva, te je tom prilikom održana i konsultativna sesija sa predstavnicima Vlade Tuzlanskog kantona, jedinica lokalnih samouprava, udruženja privrednika, privrednih subjekata, domaćih i stranih investitora i drugih.

Tuzlarije


Preko 50 predstavnika javnog i privatnog sektora iz Tuzlanskog kantona, sudjelovalo je u jučerašnjoj javnoj konsultaciji, a pitanja učesnika i odgovori eksperata iz USAID/SGIP projekta, poslužili su za dodatno približavanje ove kompleksne, ali očigledno i vrlo zanimljive teme. Tuzlanski kanton se ovim temeljito priprema da poduzme prve korake na implementaciji nedavno usvojenog Zakona o javno-privatnom partnerstvu i da do već do ljeta ove godine objavi svoj Katalog potencijalnih JPP projekata i tako otvori vrata za nove investicije.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK