TUZLARIJE - BILTEN TK

17.03.2018.
Delegacija Vlade TK uveličala Dan općine Sapna

Tuzlarije


Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom Jakubom Suljkanovićem prisustvovala je jučer svečanoj sjednici Općinskog vijeća Sapna povodom Dana općine. U prepunoj sali, u prisustvu brojnih zvaničnika, premijer Suljkanović je čestitajući 20. rođendan istaknuo da je Sapna, kao jedna od mlađih općina na području Tuzlanskog kantona zahvaljujući trudu i zalaganju načelnika i članova općinskih vijeća, ali prije svega samim građanima, za kratko vrijeme postigla zavidan napredak.

Tuzlarije


Vlada TK je na sve planove Sapne gledala blagonaklono, rečeno je na današnjoj svečanosti, što najbolje ilustruje podatak da je samo u posljednje tri godine za podršku razvojnim projektima u Sapni izdvojila 4, 8 miliona KM. „Tri miliona maraka je izdvojeno za putnu infrastrukturu, a 619.000, 00 KM za podršku poljoprivrednim proizvođačima i više od 1 milion KM za vodne projekte. Također, za oblast energijske efikasnosti i zaštite okolice dodijelili smo više od 200.000 KM, a preko 30.000 za kapitalna ulaganja u školskim objektima", kazao je premijer Suljkanović.
Svečana sjednica bila je prilika da se prisutni sjete najhrabrijih kćeri i sinova i ponovo im odaju zasluženo priznanje i zahvalnost za odbranu ovog kraja.
U okviru obilježavanja dvadesetog rođendana Općine Sapna, jučer je održano druženje uz pjesmu pod nazivom „Sevdalinkom kroz vrijeme" kao i tradicionalni turnir u odbojci, na kojem je učestvovalo šest ekipa.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK