TUZLARIJE - BILTEN TK

19.03.2018.
Delegacija mladih državnih službenika Zapadnog Balkana kod premijera Suljkanovića

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović sa ministrima za kulturu, sport i mlade Slavenom Vojinović i trgovinu saobraćaj i turizam Mirsadom Guhićem te Senadom Ovčinom, koordinatorom za poslove EU integracija pri Vladi TK ugostili su danas delegaciju mladih državnih službenika Zapadnog Balkana.

TuzlarijeSa predstavnicima Albanije, Crne gore, Kosova, Makedonije i Srbije, koji su dio programa regionalne razmjene, razgovarano je o procesu evropskih integracija i regionalnoj saradnji kao komponenti politike proširenja Evropske unije na Zapadni Balkan.

Premijer Suljkanović upoznao je goste sa privrednom slikom Kantona te izrazio zadovoljstvo što od mladih ljudi, koji u zemljama koje predstavljaju obavljaju važne i odgovorne poslove, može iz prve ruke dobiti informacije o ovom programu.

Regionalna razmjena državnih službenika, u kojoj ove godine učestvuju i dvije predstavnice Tuzlanskog kantona, istaknuto je ovom prilikom, prilika je za karijerno usavršavanje ali i razvoj upravnih kapaciteta državne vlasti.

Sastanak je bio prilika da resorni ministri upoznaju goste kakva su iskustva Tuzlanskog kantona sa IPA fondovima i u kojim oblastima bi se mogli očekivati benefiti od evropske finansijske podrške.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK