TUZLARIJE - BILTEN TK

19.03.2018.
Delegacija mladih državnih službenika Zapadnog Balkana kod premijera Suljkanovića

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović sa ministrima za kulturu, sport i mlade Slavenom Vojinović i trgovinu saobraćaj i turizam Mirsadom Guhićem te Senadom Ovčinom, koordinatorom za poslove EU integracija pri Vladi TK ugostili su danas delegaciju mladih državnih službenika Zapadnog Balkana.

Tuzlarije



Sa predstavnicima Albanije, Crne gore, Kosova, Makedonije i Srbije, koji su dio programa regionalne razmjene, razgovarano je o procesu evropskih integracija i regionalnoj saradnji kao komponenti politike proširenja Evropske unije na Zapadni Balkan.

Premijer Suljkanović upoznao je goste sa privrednom slikom Kantona te izrazio zadovoljstvo što od mladih ljudi, koji u zemljama koje predstavljaju obavljaju važne i odgovorne poslove, može iz prve ruke dobiti informacije o ovom programu.

Regionalna razmjena državnih službenika, u kojoj ove godine učestvuju i dvije predstavnice Tuzlanskog kantona, istaknuto je ovom prilikom, prilika je za karijerno usavršavanje ali i razvoj upravnih kapaciteta državne vlasti.

Sastanak je bio prilika da resorni ministri upoznaju goste kakva su iskustva Tuzlanskog kantona sa IPA fondovima i u kojim oblastima bi se mogli očekivati benefiti od evropske finansijske podrške.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK