TUZLARIJE - BILTEN TK

30.03.2018.
Delegacija Vlade TK na Skupštini Saveza RVI TK

Tuzlarije


Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i članovi Vlade prisustvovali su današnjoj izvještajnoj Skupštini Saveza ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona na kojem su prezentovane aktivnosti asocijacije koja okuplja 19 općinskih boračkih organizacija.

Skupu su prisustvovali i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić.

Tuzlarije


U svom obraćanju premijer Suljkanović istaknuo je da je Vlada Tuzlanskog kantona u partnerskom odnosu sa Savezom, kao i svim drugim boračkim savezima i udruženjima te nastoji borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama šehida i poginulih branitelja pokazati zahvalnost za žrtvu koju su podnijeli tokom odbrambeno – oslobodilačkog rata.

Tuzlarije


Kao podršku boračkoj populaciji Vlada TK na godišnjem nivou izdvaja 7, 5 miliona KM za ostvarivanje dopunskih prava boračke populacije, rečeno je ovom prilikom. Budući da su osnovna prava u domenu rada Federalne vlade premijer Suljkanović prisutne je informisao da se sa federalnog nivoa za ove namjene za područje našeg kantona mjesečno izdvaja oko 4, 6 miliona.

- Ako zbrojimo ove cifre, onda dobijemo podatak da se za boračku populaciju, za sve vidove pomoći, na nivou godine, iz federalnog i kantonalnog budžeta izdvajaju ukupno oko 62 miliona KM, rekao je premijer Suljkanović.

Jednoglasno usvojeni izvještaj o radu Saveza u protekloj godini najbolje govori o usklađenosti i koordiniranosti svih općinskih organizacija i članstva unutar njega, rečeno je ovom prilikom te naglašena važnost upućenosti članova u njihova prava i načine na koji će ih ostvariti.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK