TUZLARIJE - BILTEN TK

05.04.2018.
Saradnja sa ekonomskim ekspertima

Tuzlarije


O organizaciji okruglog stola o parafiskalnim nametima koji opterećuju privredu razgovarao je danas ministar privrede Tuzlanskog kantona Osman Puškar i saradnici sa direktorom Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta Grapos Expo 2018 Nedžadom Nuhanovićem, dekanesom Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli prof. dr. Erminom Smajlović i prof.dr. Izudinom Kešetovićem.

Sastanak je bio prilika za dogovor o predavačima, stručnjacima koji proučavaju ekonomske pojave i procese, koji će u okviru okruglog stola, odgovoriti na konkretne upite privrednika.

Međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos Expo 2018. bit će održan u periodu od 24. do 28. aprila, a naučni skup kao sastavni dio u organizaciji Ministarstva privrede TK i Ekonomskog fakulteta ove bi godine trebao rezultirati konkretnim mjerama u području parafiskalnih nameta.

Tuzlarije


Sajam u Gračanici je, prema riječima ministra Puškara, prostor za afirmaciju privrede Tuzlanskog kantona i prilika za promociju poduzetničke sredine ali prije svega mjesto koje će gorućim temama privući privrednike i na kraju rezultirati konkretnim mjerama u cilju rješavanja tih problema.

Iz toga razloga je resorno ministarstvo odlučilo da fokus ovogodišnjeg okruglog stola u okviru Međunarodnog sajma Grapos Expo 2018 usmjeri na poticanje privrednika da iznesu svoje probleme u poslovanju kada su u pitanju parafiskalni nameti.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK