TUZLARIJE - BILTEN TK

25.04.2018.
Ministar poljoprivrede TK posjetio Zemljoradničku zadrugu „Gračanaka“

Tuzlarije


Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona Mufid Klinčević jučer je sa saradnicima posjetio Zemljoradničku zadrugu „Gračanaka“. Bila je to prilika da se ministar Klinčević bolje upozna sa rezultatima koje Zadruga postiže u svom radu, ali i izazovima u poslovanju sa kojima se suočava. Tokom razgovora je naglašeno da će Ministarstvo i dalje biti na raspolaganju svim poljoprivrednim proizvođačima s ciljem da se iznađu rješenja u smislu kreiranja programa novčanih podrški za 2018 g.

Domaćini su izrazili zadovoljstvo jučerašnjim sastankom, te se još jednom zahvalili Ministarstvu i Vladi TK, na čelu sa premijerom Suljkanovićem, za blagovremenu isplatu svih novčanih podrški za 2017. Podsjećamo, Vlada Tuzlanskog kantona je još u mjesecu martu izmirila sve svoje obaveze po osnovu novčanih podrški za poljoprivredne proizvođače, čime je omogućena kvalitetnija proljetna sjetva. Također, izrađena je i zahvalnost ministru Klinčeviću, za intenziviranje saradnje resornog ministarstva i tržišno orijentiranih poljoprivrednih proizvođača, što, prema njihovim riječima, u ranijem periodu nije bilo dovoljno izraženo.

Sastanku su, osim predstavnika Ministarstva i članova uprave Zadruge prisustvovali i predstavnici poljoprivrednih udruženja, Općine Gračanica, nadležne veterinarske stanice, te proizvođači pilećeg mesa i stočne hrane.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK