TUZLARIJE - BILTEN TK

30.04.2018.
Javno – privatno partnerstvo:
Konsultativne sesije za pripremu trogodišnjih i godišnjih planova potencijalnih projekata

Tuzlarije


Uvažavajući činjenicu da je model javno-privatnog partnerstva novina u teoriji i praksi javnog sektora u Bosni i Hercegovini, Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona u saradnji sa USAID SGIP projektom, organizuje dvije konsultativne sesije o pripremi godišnjih i trogodišnjih planova potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva. Konsultativne sesije će biti održane u:

- Tuzli u četvrtak, 03. maja 2018. godine u plavoj sali Bosanskog kulturnog centra, sa početkom u 11 sati i

- Gračanici u petak, 04. maja 2018. godine u multimedijalnoj sali Općine Gračanica, sa početkom u 10:30 sati.

Konsultativnim sesijama će prisustvovati predstavnici svih javnih tijela (organi uprave, upravne organizacije, javna preduzeća, javne ustanove) sa područja Tuzlanskog kantona.

S tim u vezi, pozivamo Vas da prisustvujete navedenim sesijama, da medijski propratite navedene događaje i o tome informišete javnost.

Podsjećamo, Vlada Tuzlanskog kantona je u 2017. godini, uz podršku USAID Projekta jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP), finalizirala novi zakonski okvir za javno-privatno partnerstvo (JPP), kojeg čine Zakon o javno-privatnom partnerstvu, Uredba o identifikaciji, pripremi, ugovaranju i praćenju projekata javno-privatnog partnerstva i Pravilnik o uspostavljanju i vođenju Registra ugovora o javno-privatnom partnerstvu.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK