TUZLARIJE - BILTEN TK

10.05.2018.
Odabir korisnika grant sredstava sa pozicije ˝Podrška povratku prognanih lica˝
Javni poziv za prikupljanje prijava

Tuzlarije


Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona za 2018. godinu raspisalo je i objavilo Javni poziv za prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava sa pozicije "Podrška povratku prognanih lica" broj 09/1-36-12990/18 od 30.04.2018. godine.

Na osnovu člana 24. Zakona o raseljenim osobama i povratnicima u Tuzlanski kanton i izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine („Službene novine Tuzlanskog kantona" broj: 2/06 i 15/11), tačke IV stav 3. Programa o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu sredstava Budžeta Tuzlanskog kantona za 2018. godinu sa pozicije 23040001 - "Podrška povratku prognanih lica" broj: 02/1-14-4033-2/18 od 10. 04. 2018. godine, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanskog kantona, objavljuje:

J A V N I P O Z I V
za prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava sa pozicije
"Podrška povratku prognanih lica"



I PREDMET JAVNOG POZIVA
Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava utvrđenih u razdjelu 23, glava 04, potrošačko mjesto 0001 "Podrška povratku prognanih lica" u Budžetu TK-a za 2018. godinu.


II NAZIV PROJEKTA, CILJEVI, KRITERIJI I KORISNICI
Sredstva predviđena za projekte održivog povratka se dodjeljuju povratnicima na području Tuzlanskog kantona i osobama koje su imale status raseljenog lica na području Tuzlanskog kantona, a vratili se u svoja prijeratna mjesta prebivališta za realizaciju samostalnog projekta u iznosu do 6.000, 00 KM (slovima: šesthiljada KM) sa obračunatim PDV-om po zahtjevu povratnika. Maksimalan broj korisnika koji mogu dobiti finanasijska sredstva je pet (5) po jednoj općini/gradu.
Sa odabranim korisnicima Ministarstvo će potpisati pojedinačne ugovore, a korisnicima sredstva će biti doznačena na lični transakcijski račun.

Prijavu na Javni poziv podnosi isključivo nosilac domaćinstva. Prijava se može podnijeti za: priključke za mehanizaciju; motokultivatore (mali, srednji, veliki); plastenik do 100 m2; sitnu stoku (koze, ovce); krupnu stoku (muzne krave, steone junice, tovna junad, svinje); mašine i uređaje za bavljenje obrtničkom djelatnošću (stolar, bravar, stomatolog, mesar, krojač, zidar, brico, frizer, uzgoj ribe i dr..) i gospodarske objekte...

Tekst Javnog poziva za prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava sa pozicije "Podrška povratku prognanih lica"

Javni poziv objavljen 09.05.2018. godine u dnevnom listu Oslobođenje

Prijavni obrazac

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK